Edpuzzle

Edpuzzle logo

Edpuzzle – Chrome utvidelsen som gjør videoene dine interaktive!

Edpuzzle kan legges til som en utvidelse i Google Chrome og de har også en egen plattform. Det Edpuzzle gjør, kort fortalt, er at den kan gjøre om enhver video til en interaktiv oppgave. Om det er en  video du har laget selv med en forelesning eller en video du finner på YouTube så gir Edpuzzle deg muligheten til å legge inn oppgaver underveis i videoen. Og det beste er: Edpuzzle er integrert med Google Classroom så du kan faktisk legge inn videoen din direkte i kursrommet ditt. Så enkelt! Se video her.

Oppdatering mars 2022: Edpuzzle er nå også integrert i Microsoft Teams. Les mer om det her.

Edpuzzle direkte i YouTube

Finner du en video på YouTube som du vil bruke i undervisningen din? Ikke noe problem med Edpuzzle utvidelsen for da har du Edpuzzle med deg hele tiden. Du finner den under videoen til høyre.

Som du ser på bildet over her så kan du velge å legge til flervalgspørsmål, åpne spørsmål og det er også muligheter for å legge til et notat hvis du vil utdype noe. I notatfunksjonen kan du for eksempel forklare et vanskelig begrep eller du kan legge inn korte oppgaver eller diskusjonspunkter.  Det er også mulighet her for å kutte ned på lengden på filmen og bare bruke deler av den. Voiceover funksjonen gjør at du kan legge på din egen stemme, men for at dette skal fungere må det være din egen video (grunnet GDPR).  

Gjenbruk av fagstoff laget av andre

Inne på Edpuzzle plattformen kan du søke opp innhold etter tema. La oss si at jeg vil jobbe med TED Talken “The Danger of a Single Story” av Chimamanda Adichie. Dette er en film jeg bruker mye i engelskundervisningen når vi jobber med interkulturell kompetanse og engelsk som verdensspråk. Jeg vet at dette er en populær forelesning så før jeg satte i gang med å lage min egen Edpuzzle video gikk jeg inn i biblioteket på Edpuzzle plattformen og søkte på tittelen. 

Jeg fikk opp mange treff på videoer som andre flotte lærere har laget før meg og jeg kunne da velge å bruke det de har laget, eller jeg kunne jobbe videre på videoen å redigere mer. Genialt! Og ikke minst tidsbesparende i en travel hverdag.   

Hva koster det?

Edpuzzle har en gratisversjon som alle kan bruke. Med gratisversjonen kan du lagre opp til 20 videoer på plattformen. Det er selvfølgelig mulig å oppgradere slik at du får alle funksjonene Edpuzzle har å by på. Vil man fortsette å bruke gratisversjonen å få mer lagringsplass er det en måte å gjøre det på uten å måtte betale. Klikk på kontoen din øverst i høyre hjørne, deretter klikker du på “refer to earn space”. Derfra kan du invitere andre lærere inn på plattformen og dermed få lagringsplass til 3 nye videoer.

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace kahoot kommunikasjon lesing lexend microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10

Ett kommentar til “”

  1. […] Edpuzzle lar deg gjøre videoer interaktive ved at du kan legge inn oppgaver underveis i videoen. Lag dine egne videoer eller velg ferdig innhold fra for eksempel YouTube og legg inn dine oppgaver og spørsmål. Les mer om Edpuzzle her. […]

Exit mobile version