Google Arts & Culture

Google Arts & Culture er en app som lar deg blant annet gå på virtuelle besøk i museer, ta en omvisning rundt historiske steder og ta en nærmere kikk på kjente kunstverk. I tillegg til dette så kan du ved hjelp av AR-teknologi plassere historiske artefakter inn i dine egne omgivelser. Språket er engelsk, men med Google Oversetter kan du fint bruke denne ressursen på norsk også. Ressursen finnes som app som kan lastes ned til telefon eller nettbrett, men den finnes også som egen nettside som du finner her.

Som du ser her så fungerer det helt fint å bruke Google Oversetter til å oversette hele nettsiden slik at dette kan brukes av alle.

Mange muligheter

Andre skikkelige kule funksjoner inne i Google Arts & Culture er muligheten til å ta en virtuell vandring gjennom ulike museer rundt om i verden eller dra på virtuelle besøk til kjente historiske steder som for eksempel Det franske kvarteret i New Orleans. Bruker du appen på telefon eller nettbrett så kan du bruke AR til å sette inn 3D-modeller av kjente historiske artefakter inn i den virkelige verden, som for eksempel Neil Armstrong sin romdrakt. I tillegg har du muligheten til å se hvordan kjente kunstverk ser ut rett foran deg ved hjelp av Kunstprojektoren.

Google Arts & Culture kan blant annet by på 1310 3D-objekter. Ta en 360-graders omvisning av Big Ben, eller gå på oppdagelsesferd rundt Det skjeve tårnet i Pisa, eller så kan du ta en nærmere kikk på ulike museumsartefakter som for eksempel Giovanni Lorenzo Bernini sine skulpturer. I tillegg er det også et stort utvalg av dyr som du kan se nærmere på. Som for eksempel kjempepandaen.

Det ligger også ulike spill og aktiviteter i Google Arts & Culture. Legg for eksempel et puslespill av et kjent kunstverk, løs kryssord eller gjett hvilke historiske hendelser som kom først.

Google Arts & Culture har en database som lar deg søke opp ulike steder. Noe som kan være høyaktuelt i dag kan jo for eksempel være å se nærmere på FNs hovedkvarter.

Uansett hvilket tema du jobber med så kan det være lurt å sjekke om Google Arts & Culture har ressurser som du kan bruke. Bruk søkefeltet øverst i høyre hjørne og du vil kunne søke i alt innholdet som et tilgjengelig.

Her kan du lese hva barnevakten.no sier om Google Arts & Culture.

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace kahoot kommunikasjon lesing lexend microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10

Ett kommentar til “Google Arts & Culture”

  1. […] ikke hørt om alle disse verktøyene før, men flere av de kan være verdt å merke seg som; Google Arts & Culture, Kahoot og […]

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Exit mobile version