HyperMote – legg inn lydinnspilling som hyperlink

Jeg bare elsker å være Google Trainer fordi det å være en del av det samfunnet viser meg så mange kule nye funksjoner som jeg ellers kanskje ikke ville oppdaget i en travel hverdag.

Jeg har tidligere skrevet om Mote som er en utvidelse i Chrome som fungerer på alle kjerneproduktene i Google Workspace. Mote lar deg legge inn lydkommentarer i Google Classroom, Google Dokumenter, Google Presentasjoner og Google Skjemaer. Du kan til og med bruke Mote i Gmailen din eller i Chrome nettleseren. Nytt i Mote utvidelsen nå er at du kan legge inn det som kalles HyperMote i Google dokumenter.

Det vil si at du kan legge inn lydkommentaren din rett i dokumentet.

Mote som Chrome utvidelse

Har du allerede lagt inn Mote som utvidelse så vil du finne muligheten til å legge inn en HyperMote i menyen din på høyre side i dokumentet. Bare merk den teksten du vil ha som hyperlink og Add hyperMote vil dukke opp på samme sted som du får opp muligheten til å legge til kommentarer eller foreslå endringer i dokumentet.

Det denne funksjonen gjør er at den lar deg legge inn en kort lydfil rett i dokumentet ditt som en hyperlink.

Ved å trykke på Add hypermote vil du få opp dette vinduet

Klikk på Mote ikonet for å starte. Se video under.

Dette kan være veldig nyttig for å for eksempel gi korte forklaringer på vanskelige begreper i en tekst, en oversettelse av et nytt ord i språkfag eller for å tydeliggjøre en oppgavetekst. Elevene kan også bruke dette i sine egne dokumenter for å supplere eget arbeid. Det kan selvfølgelig også brukes til å gi tilbakemeldinger.

Les mer om Mote her.

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace kahoot kommunikasjon lesing lexend microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10

Ett kommentar til “HyperMote – legg inn lydinnspilling som hyperlink”

  1. […] Nytt for våren 2022 er at Mote har kommet ut med HyperMote. Lydinnspillinger som er hyperlinker. Les mer om det her. […]

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Exit mobile version