Lexend skrifttyper forenkler lesing på skjerm

Lexend skrifttype

Lexend er skrifttyper som er utviklet for å redusere visuelt stress og for å gjøre leseopplevelsen lettere. Skrifttypen, Lexend, var opprinnelig designet for dyslektikere og de som har andre vansker med lesing, men det har vist seg at dette er skrifttyper som egner seg for alle.

Du kan lese mer om forskningen bak her.

Lexend består av 7 ulike skrifttyper. Dette er egentlig en skrifttype for Google, men det er også mulig å laste den ned og bruke i Microsoft Word. Lexend er forresten helt gratis å bruke.

For de som leser mye på skjerm, noe som stort sett gjelder for de fleste i dag, så kan det å bruke Lexend være en hjelp i hverdagen. 

Har du lyst til å prøve Lexend? Følg stegene under.

Få Lexend skrifttyper i Microsoft Word

Først må du laste ned pakken med skrifttypene. Den finner du på Lexend Font Download. Du vil da få en .zip fil. Husk at du må pakke ut filene før du tar neste steg.  

For å legge til Lexend fontene i Microsoft Word klikker du deg inn på Kontrollpanel. Deretter går du inn på Utseende og personalisering og klikker på Skrifter. Så drar du bare den nedlastede skrifttypen inn i dette vinduet.

Få Lexend skrifttyper i Google Dokumentene dine

Åpne et nytt Google Dokument. Klikk på Skrifttype, deretter Flere skrifttyper. Skriv inn Lexend i søkefeltet. Legg til Lexend som en lagret skrifttype.

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace hyperlinker integrasjon interaktive videoer kahoot kommunikasjon lesing lexend LK20 lydopptak maler microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer templates tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10 YouTube

Exit mobile version