Minecraft Edu – Aktiv medborger

Aktiv medborger med Minecraft Edu

På denne dagen, torsdag 31. mars 2022, samlet vi 12000 elever fra 3. trinn helt opp til videregående. Så kult! Det at vi klarer å samle så mange for å lære mer om dette viktige temaet er kjempegøy!

Aktiv læring

Minecraft verden vi besøkte er inspirert av Nobels fredspris og livet til 4 Nobels fredsprisvinnere; Malala Yousafzai, Fridtjof Nansen, Wangari Maathai og den 14. Dalai Lama. Gjennom spillet så får elevene gå den samme veien som de 4 fredsprisvinnerne. På den måten kan de lære mer om hva de opplevde, hva de gjorde og hva de oppnådde gjennom arbeidet sitt. Denne måten å lære på gir innsikt i hvordan både små og store handlinger kan påvirke verden rundt oss.

Spillet starter i Nobels Fredssenter i Oslo. Alfred Nobel er guiden som møter elevene når de kommer inn.

Videre innover i senteret møter vi de 4 fredsprisvinnerne og kan derfra gå inn i deres respektive verdener.

Velg å gjøre et oppdrag eller fullfør alle

Vel inne i de 4 verdenene vil dere få ulike oppdrag som skal gjennomføres. For eksempel så skal du plante trær sammen med Wangari Maathai og hjelpe Dalai Lama med å få beboerne i byen til å samarbeide. Oppdragene er knyttet til arbeidet som fredsprisvinnerne utførte og på veien er det korte tekster med fagstoff.

I tillegg til de 4 oppdragene dere utfører sammen med fredsprisvinnerne er det også muligheter for å være med på en byggekonkurranse.

Bli med på byggekonkurranse med klassen din!

STEM Alliance og Microsoft inviterer til en konkurranse der elever over hele Europa oppfordres til å bruke fantasien sin for å vise hvordan de tenker at fred ser ut! Her kan dere lære mer om Nobels fredspris samt demokrati og medborgerskap på en praktisk og engasjerende måte.

Konkurransen passer for alle aldre, den foregår i Minecraft Education Edition og fristen er 30. april, 2022.

Se under for å se hva dere må gjøre for å delta i konkurransen:

Tenk igjennom sammen med elevene dine i forkant: Hvordan ser fred ut for deg? Tenk på noe du gjerne vil forandre med verden.

Lag grupper på 2-5 elever og registrer dere her.

Gå inn i spillet om aktiv medborgerskap og snakk med Alfred Nobel for å begynne byggekonkurransen. Bygg en modell av en verden der det har skjedd en forandring til det bedre i veien mot fred. Hvordan ser en fredelig verden ut?

Spill inn en video på engelsk opp til 90 sekunder (en lærer kan være med og hjelpe til litt med språket). I denne videoen skal elevene presentere verdenen de har bygget og forklare hvordan den har blitt fredeligere.

Lever bidraget deres her.

Blant de beste bidragene trekkes det 6 grupper elever som er 13 år og yngre, og 6 grupper av elever som er 14 år og eldre.

Bli med elever fra hele Europa og delta i denne morsomme og viktige konkurransen i Minecraft Education Edition!

Meld på din klasse her!

Har din skole lyst til å lære mer om hva Minecraft Edu har å tilby? Les mer om våre Minecraft Edu kurs her.

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google maps Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace hyperlinker integrasjon interaktive videoer kahoot kommunikasjon lesing lexend LK20 lydopptak maler microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier stemmestyrt skriving StoryJumper tegnefilmfigurer templates tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10 YouTube

Exit mobile version