Mote – Chrome utvidelsen som lar deg ta lydopptak

Har du hørt om Mote?

Mote er en utvidelse i Chrome som fungerer på alle kjerneproduktene i Google Workspace. Med Mote kan du legge inn lydkommentarer i Google Classroom, Google Dokumenter, Google Presentasjoner og Google Skjemaer. Du kan til og med bruke Mote i Gmailen din eller i Chrome nettleseren.


Last ned utvidelsen fra Chrome nettmarked og du vil ha den tilgjengelig på din Google konto når du trenger den.

Når du leser inn en Mote så lages det automatisk en utskrift av det du sier. Denne utskriften kan du velge å oversette til mer enn 20 språk, blant annet engelsk, fransk, tysk og spansk. Men også språk som arabisk, thai og indonesisk. Dette gjør Mote til et fint verktøy for engelskundervisning, fremmedspråkundervisning og som et hjelpemiddel for tospråklige elever. 

Hva koster det?

Det finnes en gratisversjon av Mote som alle kan legge til som utvidelse. Denne versjonen gir deg 30 sekunder med innspillingstid, mens betalingsversjonen gir deg 90 sekunder. Utskrift og muligheten til å lagre innspillinger i et arkiv hører til betalingsversjonen. Men allikevel, så går det an å skrive selv sammen med innspillingen. Det kan jo være nyttig hvis man for eksempel vil forklare begreper eller vanskelige ord sammen med lydinnspillingen.

Klikk her for å se et eksempel på kommentar med Mote i Google Dokumenter.

Jeg har selv fullversjonen av Mote gjennom min funksjon som Google for Education Trainer og jeg syns den er kjempenyttig. Jeg bruker den spesielt i engelskundervisningen min for å forklare grammatikk og uttale for elevene. Den er også fin å ha når du må forklare syntaks fordi det er lettere å snakke rundt det enn skrive om det. I tillegg så bruker jeg den i Google Skjemaer som et hjelpemiddel for elever som trenger ekstra hjelp med lesingen slik at de kan få oppgaven lest opp. Det skal nevnes at med fullversjonen har du noe som heter STEM mode som er et fint verktøy for matte og naturfagslærerne der ute. Se hvordan det fungerer i denne videoen.

Et morsomt Mote tips

En ting med Mote som er jeg syns er skikkelig kult er at du kan dele lydinnspillingen din via en QR kode.  

Scan QR koden under for å få et tips om hvordan du kan bruke dette i klasserommet:

Mote QR kode med lydopptak

Nytt for våren 2022 er at Mote har kommet ut med HyperMote. Lydinnspillinger som er hyperlinker. Les mer om det her.

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace hyperlinker integrasjon interaktive videoer kahoot kommunikasjon lesing lexend LK20 lydopptak maler microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer templates tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10 YouTube

Ett kommentar til “Mote – Chrome utvidelsen som lar deg ta lydopptak”