Ny smart chip i Google Docs

Du har kanskje sett at når du åpner et dokument nå og skal starte å skrive så får du opp en @ der. Det er dokumentet som foreslår at du setter inn en smart chip. Kort fortalt så er det egentlig en snarvei til å legge til informasjon. Ved å bruke smart chips så får du direkte integrasjon med kontaktlisten din, kalenderen og alt som ligger i disken din. En annen kul ting er at du kan legge inn punktliste og sjekkliste direkte herfra. Du kan selvfølgelig gå veien om menylinjen, men det er jo mye mer lettvindt (og kulere) og bruke smart chipen.

Google maps integrasjon

Ny funksjon i smart chips nå er Google maps integrasjonen. Du får det ikke opp når du skriver @, men du finner det i den loddrette menyen til høyre i dokumentet.

Når du bruker denne smart chipen så får du all informasjonen om et sted som du får ved å bruke selve Google maps. 

Sett isolert så er jo dette kanskje bare det jeg kaller en kul funksjon, men i undervisningssammenheng kan dette være veldig nyttig.

Smart chip i undervisningen

Mine beste undervisningsideer kommer ofte til meg i situasjoner hvor jeg egentlig ikke jobber, og her om dagen skjedde akkurat dette. Jeg satt i bilen på vei til trening og hørte på P4. Sangen “Wind of Change” av Scorpions kom og jeg ble sittende og tenke på denne sangen. Som barn av 80-tallet så husker jeg at denne sangen var populær på den tiden jeg var på vei inn i ungdommens rekker. Teksten handler om de endringene som skjedde i Øst-Europa på begynnelsen av 1990-tallet, og tittelen betyr enkelt fortalt at endringer kommer. 

Den historiske perioden som er i fokus i sangen er en viktig del av vår historie og plasserer oss helt på tampen av Den Kalde Krigen. Men, du tenker nå: Hva har dette med smart chips å gjøre? 

Ettersom smart chipen til Google maps gir oss all den samme informasjonen som selve Google maps gjør, så tenkte jeg at det var muligheter her for å lage en tidslinje med viktige steder under Den Kalde Krigen ved hjelp av smart chips. Tanken er da å lage en liste med steder ved hjelp av google maps og la elevene gå på oppdagelsesferd på disse stedene via smart chipsene. Her har jeg lagd et kort eksempel på hvordan smart chipsene kan brukes med Den Kalde Krigen som tema:

Det er selvfølgelig mulig å la elevene lage sine egne tidslinjer, det er også mulig å bruke de andre smart chipsene og andre interaktive muligheter i Google Dokumenter for å supplere.

Her er det rett og slett bare å sette i gang med å chippe!

Her kan du se en video laget av Google Trainer Tom Mullaney om hvordan han tenker seg bruken av funksjonen i undervisningen sin (videoen er på engelsk).

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace kahoot kommunikasjon lesing lexend microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10

Exit mobile version