Tegnefilmfigurer i PowerPoint

Det har kommet mange nye funksjoner i PowerPoint i det siste. En funksjon som jeg syns er veldig morsom er muligheten til å sette inn tegnefilmfigurer. Du finner denne muligheten ved å klikke på Sett inn og deretter på Ikoner. Når du er inne i Ikoner menyen så klikker du deg inn på Tegnefilmpersoner

Mange muligheter – bruk malene eller lag dine egne figurer

Som du ser under her så har du en rekke muligheter. Du finner blant annet flere ferdige figurer som du kan bruke, men du har også muligheten til å lage dine egne. Du kan lage figurer med ulike ansikter, tilpasse uttrykk, hår, klær osv. Det er også et utvalg av scener og ulike dekorasjoner som for eksempel skilt og trær og planter. Det er til og med en egen meny med tilgjengelighet.

Med denne funksjonen kan du lage akkurat de animerte figurene du trenger. Når du setter inn figurer så er de i svart og hvit. Det er derfor opp til deg å endre på fargene. For å endre farge på de ulike delene av figuren så må du konvertere til figur. Det gjør du ved å holde musepekeren over figuren, høyreklikke og deretter på Konverter til figur. Da vil du kunne redigere de ulike delene uavhengig av hverandre. Under her har jeg lagt inn ulike elementer og endret på fargene. I tillegg har jeg lagt til tekst ved hjelp av tekstbokser.

Du kan også selv velge hvilken bakgrunn du vil ha på lysbildet ditt. Dette gjør du ved å klikke på Utforming og deretter på formater bakgrunn.

Finner du ikke akkurat den figuren du ser etter så kan du bare lage din egen. Inne i menyen så finner du både hele og halve kropper, ulike hoder og ansikter og ulike tilbehør som hodeplagg og briller. Plukk og miks og lag akkurat det du trenger for anledningen!

Dette er en funksjon man nesten bare må lete seg fram i, trykke litt, kanskje feile litt, og finne ut hva som passer best for de behovene du har.

Hva kan vi bruke tegnefilmfigurer i PowerPoint til i undervisningen?

Jeg tenker jo at dette kan brukes til flere ting i skolen. Blant annet kan lærerne bruke det når de skal lage presentasjoner, men dette kan også være en fin aktivitet for elevene. Mange elever liker å være kreative og denne funksjonen lar de leke seg både med design og farger på en god måte. La de lage sine egne tegneserier, illustrere historiene sine, gi de tekstoppgaver hvor de skal realisere det som beskrives med bilder. Det er mange muligheter her!

Tidligere blogginnlegg

animerte figurer AR-teknologi bitmoji Chromebook chrome utvidelse CLOZEit DOGONews edpuzzle emojier Flipgrid formative genially Google Google Arts&Culture Google Chrome Google Classroom Google disk Google Docs Google Dokumenter Google oversetter Google Presentasjoner Google Regneark Google smart canvas Google Workspace kahoot kommunikasjon lesing lexend microsoft 365 Minecraft Edu Mote nearpod oversetter Peardeck PowerPoint presentasjonsverktøy smart chips snarveier StoryJumper tegnefilmfigurer tilgjengelighetsverktøy tillegg i Google Dokumenter Undervisning Vannmerke windows 10

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Exit mobile version